[求助] 有冇辦法不要紅傘總是提示安裝那個個人什麼中心的東西~?

timewarps

隔幾天蹦出來一次,很煩啊。有冇方法直接禁掉它的提示?
欧阳宣
头像被屏蔽
直接 找离线包安装不就好了么,难道F版 现在必须通过launcher下载?
fuzhk
控制面板,卸载里有两个红伞图标,一个是主程序,还有个个人中心的组件卸载即可。

评分

心跳回忆 + 5 感谢解答: )

aaa839

唔好意思,新版以後免費版會PROMOT LAUNCHER,係必須要安裝,唔可以唔安

F版係只可以通過LAUNCHER下載(唔計你自己搵avira下載個條link)
timewarps
再蹦沒辦法就刪了算了,用著覺得累。
maomao110
aaa839 发表于 2014-8-14 17:02
唔好意思,新版以後免費版會PROMOT LAUNCHER,係必須要安裝,唔可以唔安

F版係只可以通過LAUNCHER下載(唔計 ...

猫猫翻译的对不对:
不好意思,新版以后免费版会PROMOT LAUNCHER,是必须要安装,不可以不安
F版是只可以通过LAUNCHER下载(@#@#avira#link)
括号里面的看不懂
wwdboy
呵呵,猫猫又调皮了
aaa839
timewarps 发表于 2014-8-14 18:18
再蹦沒辦法就刪了算了,用著覺得累。

有咩咁累,你一年365日都要開個Avira Control Center?
timewarps
aaa839 发表于 2014-8-14 23:35
有咩咁累,你一年365日都要開個Avira Control Center?

這東西裝上之後,可以不要讓它後台常駐運行嗎?
aaa839
timewarps 发表于 2014-8-15 12:11
這東西裝上之後,可以不要讓它後台常駐運行嗎?

佢本身屬於管理模組,你安左之後基本真係可以唔駛理佢(如果要登入MYAVIRA/AVIRA OE,就要留佢繼續啟動)
你可以令佢唔係背景執行,你係服務到停止avira services hosts同Avira OE tray的啟動項目就可以