[一般话题] 用mse结果微软客服给我回信了MMPC Customer Responses

qianyuqx
头像被屏蔽
Hello,

My name is Hil. I am a response coordinator on the Microsoft Malware Protection Center team.

We would like to thank you for providing us samples and appreciate your efforts in helping us to optimize the protection we provide to our users.

In order to appropriately classify the nature of your submissions and prioritize the work needed for the resolution, we would appreciate if you could share some information below:

1.
How do you collect samples?
2.
What regions the samples were collected from?
3.
What are the indications that these samples may be malicious or potentially unwanted software?
4.
Are you planning to share samples on an ongoing basis?
5.
What’s the expected volume?

We appreciate your cooperation on this matter.

Best regards,

Hil
Response Coordinator
Microsoft Malware Protection Center

翻译如下:你好,我叫Hil,是微软恶意软件保护团队的一名协调员.
              我们谢谢你为我们提供的样品,并且感激你帮助我们优化我们提供给客户的保护服务.
              为了适当的分类你提供的样本和确定分析优先级,如果你愿意分析下面的信息,我们会很感谢你:
              1.你是如何收集样本的?
              2.你是在哪个地区收集这些样本的?
              3.你根据什么说这些样本是恶意软件或潜在的不受欢迎的程序?
              4.你计划持续分享这些样本吗?
              5.预期的体积是什么?(我没懂这个问题)
             非常感谢你在这件事情上的合作.
             祝,
             Hil
             协调员
             微软恶意软件保护团队

PS:真没想到会接到这封信,该怎么回答呢~~~~  

评分

帅就是帅 + 5 感谢坚持上报

qianyuqx
头像被屏蔽
哪位英语比我好的清指教一下,第5个问题怎么翻译,是什么意思?
liffey
第五个问题是承接第四个问题的。
飞霜流华
如果看样本的话,可能是指样本体积多大,但如果指杀软,可能是说杀软体积希望多大。我感觉应该只样本吧?
qianyuqx
头像被屏蔽
回复 4楼 wy1091727248 的帖子

其实我倒是觉得像是说希望杀软未来体积的大小,不知道,我去信问了
飞霜流华
回复 5楼 qianyuqx 的帖子

如果真是问杀软体积,你一定要告诉他,一如既往的小巧啊,我可不希望MSE也搞得动辄几十兆。
qianyuqx
头像被屏蔽
回复 6楼 wy1091727248 的帖子

话说MSE安装包小的匪夷所思啊,才7M
你有用MSE吗?想看看安装后文件的大小,怎么在C盘找不到啊
飞霜流华
回复 7楼 qianyuqx 的帖子

用啊,微软的杀毒我用了好久了,我的安装文件夹17M多,是c盘program files文件夹的microsoft  security client,不过,这个不包括病毒定义文件,以前听帅帅说MSE的病毒库文件大概60、70兆吧。

评分

帅就是帅 + 5 感谢解答: )

klinxun
回复 7楼 qianyuqx 的帖子

没有带库的,当然小啦……
alms
实事求是滴说,MSE并不算小